tisdag 10 april 2012

Världens bästa popcornpaj!

CIMG0345

Ahhh popcorn! Är det något det inte är gott till. I det här fallet råkade vi ha pajdeg över från en spenatpaj, och lite popcorn över från en popcornkaka, och där föddes idén med popcornpaj!

Det här är den andra versionen popcornpaj, men kryddig, ostig, underbar popcornsmak.

Popcornpaj

Ingerienser

  • Poppade popcorn
  • Pajdeg
  • Riven ost eller ostsubstitut
  • Salt
  • Creme fraiche
  • Dipsås av valfri passande smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Poppa popcornen.
  3. Gör pajdeg enligt valfritt recept (t.ex här) Dega ut pajen i form och förgrädda.
  4. Blanda dip och Creme-Fraiche.
  5. Häll popcorn i pajskal (salta ev. popcorn lite).
  6. Okej, nu börjar det bli lurigt. Häll i dip-creme-fraiche i pajskalet, men se till att inte få det i klumpar, utan sprid ut det så jämt du kan. Om det blir för mycket dip kan pajen bli för starkt, och om det blir klumpar blir det bara dåligt. Vi ger inga som helst riktlinjer på vilken mängd det ska vara av de olika ingredienserna, för ärligt talat… vi har ingen aning.
  7. Strö ost ovanpå. Lagom mängt (inte för lite, en kattunge dör varje gång du tar för lite ost på pajen).
  8. In i ugnen ungefär 20 min.
  9. Färdigt! Servera varm!

Eftertankar

Vi hade stora klumpar dipsås i våran paj. Bör spridas ut bättre. Antagligen lite mindre dipsås än vi hade också, den var kanske aningen för starkt för vissa. De delar där dipssåsen inte klumpat sig var den dock fantastiskt god! Rekomenderas starkt, men prova den en gång innan du bjuder folk på den. Se till att du vet hur man får den precis rätt.

Tänk också på att fyllningen är det goda, och popcorn är den viktigaste ingrediensen. Popcorn bör vara den största delen fyllning. Ha gärna en lite djupare pajform!

Inspirerande bilder

CIMG0338CIMG0342CIMG0350CIMG0348

Lycka till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar